
В моїй родині сир люблять усі, тому я купую його кілограмами. А нещодавно я зустріла цікавий рецепт, як зробити сир вдома. Вирішила спробувати, хоча до цього вважала, що цей процес є занадто складним.
Але за цим рецептом у мене все вийшло з першого разу. Дуже смачний сир, раджу спробувати.
Необхідні інгредієнти:
Молоко – 1 л.
Сир (домашній кисломолочний) – 1 л.
Сіль – 1 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Масло (трішки).
Зелень,сушені томати, горіхи (за бажанням).
Покроковий рецепт приготування:
1 літр молока доводимо до кипіння, додаємо 1 кг сиру кисломолочного домашнього (це обов’язково, щоб був домашній) і перемішуємо, коли почне утворюватися сироватка (відходити ледь салатова вода) і сиру ставатиме менше і він м’якшатиме, відціджуємо сир на сито з марлею і залишаємо на 30 хвилин.
Тоді сир перекладаємо в миску і на водяну баню, також додаємо 1 чайну ложку солі (можна менше), 1 чайну ложку соди, трішки масла (добавки за бажанням зелень,сушені томати, горіхи).
На повільному вогні плавимо сир. Постійно вимішуємо його, ви зрозумієте, коли він стане готовий, бо маса стане однорідною і тугою. Плавити сир найважче, бо потрібно довго і постійно вимішувати. Тоді поміщаємо сир в форму, застелену плівкою, і в холодильник, для вистигання.