Кабачки закриті з кетчупом чилі виходять хрусткими, з гостреньким, солодкуватим смаком, чимось схожі на болгарські огірочки.
Для приготування вам будуть необхідні такі інгредієнти:
- кабачки, 5 кг.
- часник, по 2 зубчики на 1 л баночку.
- перець духмяний по 2 шт на банку.
- перець чорний по 6 шт на банку.
Для приготування маринаду вам необхідно:
- вода, 3.5 л.
- сіль, 5 ст.л.
- цукор, 2 чашки (чашка 200 г).
- кетчуп чилі 560 г (2 упаковки).
- оцет 9%, 400 мл.
Процес приготування:
Кабачки добре промиваємо.
Кабачки ріжемо півкільцями по 1 см завтовшки.
У кожну літрову банку укладаємо всі спеції.
Укладаємо кабачки щільно.
Для маринаду змішуємо в каструлі холодну воду, сіль і цукор, кетчуп і оцет. Заливаємо маринадом банки до самого верху.
Накриваємо банки кришками.
У каструлю на дно кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо холодну воду трохи вище половини.
Доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 15 хвилин.
Закручуємо кришки, перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо в підвалі або в коморі при кімнатній температурі.