Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • РЕЦЕПТИ
  • Томатна паста з додаванням перцю болгарського. Це набагато смачніше і ароматніше за звичайну

Томатна паста з додаванням перцю болгарського. Це набагато смачніше і ароматніше за звичайну

Уляна Кіт
30 Серпня, 2024 Коментарі Вимкнено до Томатна паста з додаванням перцю болгарського. Це набагато смачніше і ароматніше за звичайну

Томатно-перецева паста набагато смачніша, насиченіша за звичайну. При приготуванні страв з нею на кухні розвивається аромат паприки. Чудова у м’ясних гуляшах, різних підливах-соусах. Незрівнянна в борщі! І навіть у солянці нам сподобалася: смак став ще багатшим.

Найкраще співвідношення помідорів та перців, на мій погляд, 3:1. Так перці виразно відчуваються: і смак, і аромат, а велика кількість помідорів дозволяє пасті добре зберігатися.

В ідеалі перці мають бути червоними. Тоді колір у пасти особливо гарний.

Однак можна додавати і зелені перці. Програвши в кольорі, паста зате ще більше виграє в ароматі (зелені перці “запашніші”)

Ділюся рецептом приготування:

Беремо помідорів 3 частини та перців 1 частину. У мене було 3 кг помідорів та 1 кг перців. В результаті налилося 6 баночок по 0,27 л.

Довільно нарізаємо помідори, закладаємо в каструлю, включаємо вогонь.

Нарізаємо перці. У каструлі із помідорів вже почне виділятися сік. Додаємо туди перці.

Доводимо суміш до кипіння. Уварюємо суміш до випаровування соку. Спочатку на великому вогні, потім на помірному. Суміш має стати густою. Від цього залежить густота кінцевого продукту.

Пробиваємо масу блендером.

Пропускаємо через сито.

У даному рецепті я б не рекомендувала пропускати цей крок: як би добре не працював блендер, крихітні частинки шкірки від перців все одно відчуваються. Тим більше, що пробита блендером маса пропускається через сито буквально за хвилину. І стає гладкою, однорідною.

Доводимо протерту масу до активного кипіння. Якщо здається рідкою, можна уварити ще трохи. Але якщо спочатку добре уварили шматочки, цього не потрібно робити.

Киплячу масу розливаємо по стерилізованих баночках. Вогонь у цей час краще зменшити до мінімуму, інакше маса бризкає. Закручуємо банки. Перевертаємо на кришку (ненадовго).

Я зберігаю таку пасту в підвалі, але як мені відомо, такий продукт чудово зберігається і при кімнатній температурі.

Навігація записів

Перепробувала багато рецептів, смачніше цього все одно не знайшла: їмо таку капусту банками
Рецепт борщової заправки на зиму

Related Articles

Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes