Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • РЕЦЕПТИ
  • Гостро-солодкий “Чилі-Джем” на зиму: чудове поєднання продуктів, що в результаті дає “смакову бомбу”, складно передати словами, як це смачно і пікантно

Гостро-солодкий “Чилі-Джем” на зиму: чудове поєднання продуктів, що в результаті дає “смакову бомбу”, складно передати словами, як це смачно і пікантно

Уляна Кіт
6 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Гостро-солодкий “Чилі-Джем” на зиму: чудове поєднання продуктів, що в результаті дає “смакову бомбу”, складно передати словами, як це смачно і пікантно

“Чилі-Джем” – яскраво, гостро, солодко і незвичайно. Якщо хочете здивувати смаком близьких – цей джем ідеальний варіант! Яблука, перець гострий і солодкий, цукор, спеції – все це чудово поєднується і дає просто неймовірну смакову бомбу. Дуже складно передати словами – але це солодко, гостро і пікантно одночасно!

До м’яса, птиці, сиру або на тост – це дуже смачно! Обов’язково спробуйте! ⠀

Інгредієнти:

Вихід ~ 2 баночки по 0,5 л

  • 1 кг перцю солодкого (червоний або жовтий) ⠀
  • 500 грам яблук ⠀
  • 500 грам  цукру
  • 3-4 перцю чилі⠀
  • сік одного лимону ⠀
  • 1/2 ч. л. суміші перців
  • 1/4 ч. л. коріандру⠀
  • 1/2 ч. л. солі⠀

Приготування:

Яблука та перці промити і очистити (з яблук шкірку не знімаємо). Порізати довільно, засипати цукром і залишити на 8 годин (щоб дало сік).

Потім ставимо суміш на вогонь середній і варимо до того, як маса почне карамелізуватися – набувати приємного бурштинового кольору. Обов’язково помішуємо, під кінець намагатиметься пригоріти.

Знімаємо масу з вогню, добре пробиваємо блендером до однорідності, додаємо сіль, спеції і сік лимона. Перемішуємо і ставимо хвилини на 3 на вогонь прокипіти (теж не забувайте помішувати). Потім розкладаємо все по заздалегідь стерилізованих банках, закочуємо і прибираємо під шубу до остигання (не перевертаючи). ⠀

Зберігати можна й у шафі. Приблизний вихід – 2 по 0,5 л (але залежить від соковитості овочів) ⠀

Рецепт полюбився багатьом, тазиками закривати не рекомендується звичайно, але пару баночок і на подарунок не соромно!

Гостро-солодкий "Чилі-Джем" на зиму: чудове поєднання продуктів, що в результаті дає "смакову бомбу", складно передати словами, як це смачно і пікантно

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Навігація записів

Вперше з такою начинкою! Це справжній захват – смачніше, ніж будь-яке тістечко! Рецепт смачного печива на кефірі
Новинка! Пляцок “Лісова пісня” від відомої української господині. Дуже смачний, м’який шоколадно-яблучний пляцок

Related Articles

Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes