Куряче філе з печерицями. Соковите тушене м’ясо, приємний аромат, вершковий соус – все, що потрібно для ніжної і смачної страви
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г
- печериці – 300 г
- вершки – 300 мл
- сметана – 4 ст.л.
- часник – 2 зуб.
- пшеничне борошно – 2 ч.л.
- соняшникова олія – 3 ст.л.
- петрушка – 1 пуч.
- болгарський перець – 1 шт.
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Курячу грудку наріжте тонкими смужками, поперчіть і посоліть.
- Пропустіть часник через прес і викладіть зверху на філе. Дрібно наріжте петрушку і посипте нею м’ясо курки.
- Додайте в миску з куркою і петрушкою сметану і відставте в сторону на 1 годину.
- Очистіть печериці, витріть їх вологою серветкою і розріжте на 4 частини. Можна розрізати на 8 частин, якщо гриби досить великі.
- Розріжте болгарський перець і очистіть його від насіння і перегородок. Наріжте його кубиками.
- Розігрійте олію на сковороді. Злегка обсмажте болгарський перець. На це піде не більше 5 хвилин.
- Додайте філе курки і печериці на сковороду до болгарського перцю і посмажте продукти ще 10 хвилин.
- Залийте інгредієнти вершками. Додайте борошно, щоб соус став густішим. Тушіть все до тих пір, поки соус не загусне. На це піде приблизно 10 хвилин. Страва готова!
Розкладіть ще гаряче блюдо по тарілках. Як гарнір можна подати картопляне пюре, гречку або рис. Завдяки такому простому вершковому соусу куряче філе виходить дуже ніжним і смачним.
Джерело