“Чилі-Джем” – яскраво, гостро, солодко і незвичайно. Якщо хочете здивувати смаком близьких – цей джем ідеальний варіант! Яблука, перець гострий і солодкий, цукор, спеції – все це чудово поєднується і дає просто неймовірну смакову бомбу. Дуже складно передати словами – але це солодко, гостро і пікантно одночасно!
До м’яса, птиці, сиру або на тост – це дуже смачно! Обов’язково спробуйте! ⠀
Інгредієнти:
Вихід ~ 2 баночки по 0,5 л
- 1 кг перцю солодкого (червоний або жовтий) ⠀
- 500 грам яблук ⠀
- 500 грам цукру
- 3-4 перцю чилі⠀
- сік одного лимону ⠀
- 1/2 ч. л. суміші перців
- 1/4 ч. л. коріандру⠀
- 1/2 ч. л. солі⠀
Приготування:
Яблука та перці промити і очистити (з яблук шкірку не знімаємо). Порізати довільно, засипати цукром і залишити на 8 годин (щоб дало сік).
Потім ставимо суміш на вогонь середній і варимо до того, як маса почне карамелізуватися – набувати приємного бурштинового кольору. Обов’язково помішуємо, під кінець намагатиметься пригоріти.
Знімаємо масу з вогню, добре пробиваємо блендером до однорідності, додаємо сіль, спеції і сік лимона. Перемішуємо і ставимо хвилини на 3 на вогонь прокипіти (теж не забувайте помішувати). Потім розкладаємо все по заздалегідь стерилізованих банках, закочуємо і прибираємо під шубу до остигання (не перевертаючи). ⠀
Зберігати можна й у шафі. Приблизний вихід – 2 по 0,5 л (але залежить від соковитості овочів) ⠀
Рецепт полюбився багатьом, тазиками закривати не рекомендується звичайно, але пару баночок і на подарунок не соромно!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!