Найніжніше пісочне печиво з лимонно-горіховою начинкою. Печиво з начинкою. Печиво на кефірі. Рецепти. Випічка до чаю. Рецепт печива.
Складники:
На ~ 11 штук:
Тісто:
- – 1 яйце
- – 60 г цукру
- – 120 г вершкового масла
- – 60 мл кефіру
- – 1/3 ч. л соди (2 г)
- – 250 г борошна
- – щіпка солі, ваніліну
Начинка:
- – 1 лимон
- – 70 г цукру
- – 1 ст. л крохмалю
- ~ 50 г волоських горіхів
Для начинки нарізати лимон на шматочки, дістати кісточки, скласти в подрібнювач, додати цукор, крохмаль і подрібнити до пюре. Вилити у сотейник, прогріти на вогні до загустіння, не доводити до кипіння. Остудити.
Для тіста розм’якшене вершкове масло збити міксером із цукром, сіллю і ваніліном. Додати яйце, перемішати. У кефір додати соду, перемішати та влити до інших інгредієнтів.
Поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Забрати в холодильник на 15-20 хвилин.
Тісто розкачати в прямокутний пласт, зверху розподілити начинку,
посипати подрібненими горіхами, згорнути в рулет
і нарізати на шматочки.
Перенести печиво на лист.
Випікати в добре розігрітій до 180 ° С духовці ~ 20-25 хвилин. Час випікання залежить від особливостей вашої духовки.