СОЛЬНІ ОГІРКИ, НУ НАЙКРАЩИЙ РЕЦЕПТ
Дуже важливо, залишити зворотний зв’язок у коментах і якщо ти ще не підписаний на мене, то чекаю, попереду лише найкращі рецептики!?
Нам знадобиться:
- На 10 кг огірків:
- Перець гіркий стручковий – 10 шт
- Часник – 3 головки
- Хрін – 10 листків
- Кріп (парасольки) – 10 гілок
- Сіль – 500 гр
- Вода – 10 літрів
- Оцет – 9% по 1 ч. л. на 3 л банку
Огірки повинні бути не перестиглі, бо міцні, стиглі хрусткими не вийдуть.⠀
Спосіб приготування:
1. Огірки замочуємо у крижаній воді на 3 години, після чого їх ретельно промиваємо.
2. Готуємо всі інгредієнти, часник очищаємо, хрін та кріп промиваємо, гострий перець проколюємо в кількох місцях. У воду додаємо сіль та доводимо до кипіння.
3. Збираємо шарами, на дно хрін з кропом, поверх частина огірків, часнику та перцю. Далі знову хрін з кропом і частину інгредієнтів, що залишилася.
4. Все це заливаємо крутим солоним окропом. Поверх ставимо важкий посуд. Закриваємо кришкою і прибираємо убік на 3 доби.
5. Після 3-х діб, огірки розподіляємо по банках, часник, кріп і хрін видаляємо. Розсіл знову доводимо до кипіння. Заливаємо по банках.
6. До кожної банку (3 л) додаємо 1 ч. л. оцту і закручуємо.
7. Закручені банки прибираємо в тепле місце до повного остигання. Після цього можна зберігати в підвалах чи у коморі.
Наші огірки готові! Приємного приготування, чи був корисний рецепт?