Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • РЕЦЕПТИ
  • Твердий сир: більше не купую його в магазині, готую сама всього за 15 хвилин

Твердий сир: більше не купую його в магазині, готую сама всього за 15 хвилин

Уляна Кіт
5 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Твердий сир: більше не купую його в магазині, готую сама всього за 15 хвилин

У моїй родині всі дуже люблять твердий сир, та й я обожнюю готувати різні страви і салати з сиром. Але сьогодні в магазині якісний і смачний сир коштує недешево і його просто не накупишся. Знайшла відмінний і дешевий рецепт сиру в домашніх умовах.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко жирне, 500 г;
  • сир, 300 г;
  • масло вершкове, 30 г;
  • сіль і сода по 0.5 ч.л.

Процес приготування сиру

Звичайно, молоко і сир в ідеалі повинні бути домашніми, але якщо немає можливості такі взяти, тоді купуємо в магазині самі жирні продукти.

У каструлі змішуємо сир і молоко, включаємо середній вогонь і нагріваємо масу, перемішуючи.

Нагріваємо до того моменту, поки не відокремиться вся сироватка і сирна маса стане збиратися в грудки.

Вимикаємо плиту. Не доводячи до кипіння масу і відкидаємо на сито з марлею, зціджуємо сироватку.

Порада: сироватку не виливайте, на ній можна робити тісто для вареників, пиріжків, пельменів і т.д.

Масу укладаємо в каструлю, додаємо сіль і соду, вершкове масло і нагріваємо на водяній бані.

Додаємо по яйцю і вимішуємо до тих пір, поки маса не стане тягучою. В середньому, цей процес займає не більше 10 хвилин, навіть менше.

Форму змащуємо олією, викладаємо сирну масу. Розрівнюємо і залишаємо остигати. Потім накриваємо і ставимо в холодильник на пару годин, хоча цей етап можна і пропустити, а відразу нарізати сир і подавати до столу.

Джерело

Навігація записів

Готую на святковий стіл, замість котлет. Гості завжди в захваті!
Львiв’янuн: “Мaю poдuнy як i y бaгaтьox з нac, якa жuвe в Pociї. Вoнu в мeнe зaпuтyють: “A щo тu xoчeш вiд Aмepuкu тa Бaйдeнa?!” -A я їм кaжy…”

Related Articles

Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes