Це найсмачніші круасани, які я готувала вдома! Рецепт ідеального тіста з найсмачнішою начинкою!
ДОМАШНІ КРУАСАНИ
Тісто:
- ▪️150 г теплого молока
- ▪️150 г теплої води
- ▪️24 г пресованих дріжджів
- ▪️60 г цукру
- ▪️10 г солі
- ▪️500 г борошна
- ▪️40 г мʼякого масла
Додатково:
- ▪️250 г холодного масла
- ▪️яйце для змащування
Начинка за бажанням, я інколи готую без начинки, а потім вже за смаком ставлю свою улюблену! Але сьогодні робила із вареним згущеним молоком.
Рецепт приготування:
Тісто: у мисці зʼєднати воду, молоко, додати дріжджі та вимішати до розчинення дріжджів.
Після цього всипати цукор та сіль, розмішати. Поступово добавляти борошно і замістити тісто.
У майже готове тісто частинками добавляти масло і після кожного разу добре вимішувати. Прикрити і залишити при кімнатній температурі на 2 години. Після цього розкачати тісто у прямокутник. Окремо на пергамент виложити шматочки масла, формуючи квадрат (його розміри повинні бути у 2 рази менші, ніж розмір прямокутника з тіста). Переложити масло на тісто, загорнути тістом і розкачати знову у прямокутник.
Скласти у 3 слої. Загорнути у пергамент і поставити у холодильник на 30-40 хв. Після цього знову розкачати у прямокутник і знову скласти у 5 слоїв, після цього у холодильник на той же час. Цю процедуру повторити ще один раз, після цього тісто розкачати у рівний прямокутник, якщо потрібно, підрівняти краї.
Розрізати на 6 смужок, кожну смужку розрізати навскіс, щоб вийшло два трикутники. На більшій частині трикутника зробити невеликий надріз і сформувати круасани. І тут робіть або з начинкою або ж пусті!
Перекласти їх на деко, залишити на 20-30 хв. Після цього змастити яйцем і випікати при температурі 220 градусів 17-20 хв, до готовності.
Круасани за цим рецептом просто фантастика. Лише на перший погляд здається, що робити дуже багато, але воно того варте!