Торт «Пані Валевська» пекла за цим рецептом У дужках ( ) будуть мої коментарі.
Складники:
Тісто:
- Борошно 500 г
- Вершкове масло 200 грам
- Жовтки 6 шт.
- Цукор 40 г (я додала 50 гр, але мені здається, що краще було б зі 100 гр)
- Ванільний цукор 10 г
- Розпушувач 5 г
- (З цього тіста за рецептом випікається один великий корж, який потім ділиться на два. Я ділила тісто на 4 частини і випікала 4 коржа, щоб не перерізати)
Безе:
- Білки 6 шт.
- Цукрова пудра 250 грам
- Крохмаль 15 гр
Крем: (Я робила вдвічі більше крему)
- Молоко 400 г
- Яйця 2 шт.
- Цукор 40 грам (додавала вдвічі більше)
- Ванільний цукор 10 гр
- Крохмаль 40 г
- Вершкове масло 150 г
А також:
- Джем з чорної смородини 400 грам (я взяла на два коржа джем, а на два інші заморожену смородину)
- Горіхи волоські або мигдальні пелюстки – 100 грам
Рецепт приготування:
Спочатку робимо тісто. Борошно з’єднати з розпушувачем. Додати масло, перетерти в крихту. Жовтки розтерти з цукром. Додати до масляної крихти і замісити з усього цього тісто.
Розподілити тісто на папері для випічки, формуючи прямокутник за розміром дека.
Випікати при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.
Білки збити з цукровою пудрою до стійких піків. В самому кінці цієї операції додати крохмаль.
На підпеченийий корж нанести густий джем, збиті білки, посипати рубаними горіхами.
Випікати при температурі 150 градусів 30 хвилин.
Тепер робимо крем. (Я спочатку варила крем, а потім пекла коржі.)
Яйця з’єднати з цукром і крохмалем, розмішати. Молоко підігріти, тонкою цівкою, помішуючи, влити в яйця.
Повернути на вогонь, варити до загустіння при постійному помішуванні. Остудити при кімнатній температурі, накривши в контакт харчовою плівкою. М’яке масло збити, додаючи по ложці остиглий крем.
Тепер збираємо сам пляцок Пані Валевська.
Остиглий корж розрізати навпіл. На одну половину викласти крем, рівномірно розподілити по коржу. Накрити другою половиною. Поставити в холод на 3 години.
Смачного!
Автор рецепту – Світлана Ярова