Овочеве асорті з помідорів, огірків і цибулі, виходить ароматним і пікантним. Готується дуже просто, без стерилізації.
Для приготування на 1 л. банку буде потрібно:
- огірки, 3 шт;
- помідори, 6 шт;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 1 зубчик;
- петрушка;
- лист лавровий, 1 шт;
- перець горошком, 2 шт;
- гострий перець шматочок або за смаком;
- базилік сухий, 1 ч.л;
- кріп парасольку;
- хрін, шматочок листа;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- оцет 9%, 1 ст.л.
Маринад:
- сіль, 30 г;
- цукор, 60 г;
- вода, 1 л.
Як приготувати салат на зиму:
У стерилізовані банки розкладаємо кріп, часник часточками, перець, лавровий лист.
Укладаємо шар огірків кружечками, зверху – цибулю тонкими кружечками, помідори кружечками, огірки, помідори.
Накриваємо зверху овочі шматочком листа хрону і заливаємо кип’яток.
Накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю і додаємо сіль і цукор, кип’ятимо пару хвилин, поки не розчиниться сіль і цукор.
У кожну банку вливаємо оцет і олію, бажано рафіновану, без запаху.
Заливаємо маринад, закручуємо кришками і перевертаємо баночки.
Укутуємо банки і залишаємо до охолодження.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.
За бажанням можна ще додати в овочеве асорті солодкий перець.