Баклажани – це універсальні овочі, що мають нейтральний смак, за рахунок чого їх можна перетворювати на грибні, м’ясні та інші закуски, на які витрачається менше грошей, часу і сил, а результат завжди всім подобається.
Інгредієнти:
- баклажани, 2.5 кг;
- цибуля, 200 г;
- петрушка, пучок;
- часник, головка або до смаку;
- сіль 1 ст.л;
- цукор, 1 ч.л;
- оцет 9%, 80 мл;
- олія рафінована, 150 мл.
Приготування
Баклажани промиваємо і ріжемо кубиками, заливаємо водою і доводимо до кипіння, варимо 2 хвилини і виймаємо, складаємо в сито, щоб вони стікали.
Петрушку і часник дрібно рубаємо, цибулю ріжемо тонкими півкільцями або довільно, як вам більше до смаку.
Змішуємо баклажани з петрушкою, цибулею та часником, всипаємо сіль, столову ложку з гарною гіркою, цукор, оцет та олію.
Перемішуємо салат та розкладаємо в банки по 500 г.
У мене вихід – 6 банок.
Накриваємо кришками та ставимо в каструлю на рушник.
Наливаємо теплу воду по плічка банок і стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.
Закручуємо кришки, залишаємо остигати на столі. Зберігаємо заготівлю в підвалі, коморі, на балконі.
Салат виходить ароматним, апетитним, з легкою, пікантною ноткою, не набридає, тож готуйте більше.