Рецепт маринування кавуна на зиму! Виходить настільки смачно і ароматно, що з’їсте протягом декількох хвилин після відкриття банки!
ІНГРЕДІЄНТИ:
– 1 кавун;
– 2 столові ложки цукру (на кожну банку);
– 1 столова ложка солі (на кожну банку);
– 1 столова ложка лимонної кислоти (на кожну банку);
– духмяний перець;
– кип’ячена вода.
Приготування:
1. Дуже добре промийте кавун з содою, потім обсушіть його паперовими рушниками.
2. Наріжте кавун товстими кружечками, потім кожен наріжте трикутними шматочками.
3. Заздалегідь розкладіть шматочки кавуна в стерилізовані 3 л банки.
4. Залийте банки окропом, закрийте їх кришками і залиште на столі на 15 хвилин.
5. Злийте воду з банок в раковину; нам це більше не потрібно.
6. Додайте в кожну банку цукор, сіль, лимонну кислоту, трохи запашного перцю та оцет. Після цього залийте їх чистою киплячою водою. Щільно закрийте їх кришками.
7. Трохи переверніть банки на столі, щоб цукор і сіль добре розчинився. Потім переверніть їх догори дном і дайте повністю охолонути під теплим рушником.
Після цього приберіть їх на місце зберігання.
Смачного!