Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом маринованих помідор на зиму. Помідори з’їдаються разом з заливкою. Дуже смачний і оригінальний рецепт.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- помідори — близько 5 кг
- 5 середніх цибулин
- пучок зелені петрушки
- пучок кропу
- близько 4 л маринаду
Для маринаду на кожен літр води:
- 1 ст. ложки солі
- 3 ст. ложки цукру
- 2 ст. ложки 9% столового оцту
- 9% столового оцту 2 ст.ложки
- чорний перець горошком
Давайте приготуємо
Цибулю нарізаємо на півкільцями, або на чверть кільця.
Зелень рубаємо не дуже дрібно, не дуже крупно.
Що б шкірка у помідор не лопнула, ми їх наколюємо виделкою в двох напрямках біля плодоніжки.
На дно банок першим шаром викладаємо ріпчасту цибулю. Попередньо банки стерилізувати не потрібно, просто потрібно що б вони були сухі і чисті.
Потім укладаємо шар помідорів.
Присипаємо рубаною зеленню.
Потім знову викладаємо шар помідорів.
Засипаємо шар цибулі
шар зелені
і останній шар помідорів
Заливаємо банки крутим окропом і залишаємо на 10 хвилин.
Потім воду зливаємо і готуємо на ній маринад.
Помідори накриваємо стерилізованими кришками і переміщаємося до плити варити маринад.
Для маринаду кладемо сіль, цукор.
Також відправляємо кілька горошин чорного перцю. Даємо закипіти і варимо 1-2 хвилини.
Далі додамо оцет, добре все перемішаємо, накриємо кришкою, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
У кожну банку вливаємо по столовій ложці олії ( банки об’ємом 1 літр ).
Банки заливаємо гарячим маринадом до самого верху.
Залиту баночку відразу ж накриваємо кришкою що б не випарувався оцет. Герметично все закриваємо.
Закриті баночки відразу ж перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.