Рулет З МАКОМ з дріжджового тіста
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТЕСТУ
250 г борошна
100 мл теплого молока
50 мл ряжанки
40 г цукру
25 г вершкового масла
3 г сухих дріжджів
1 куряче яйце
дрібка солі
ІНГРЕДІЄНТИ Для начинки
200 г маку
150 мл молока
50 г цукру
родзинки, горіхи, інші добавки за бажанням (ми не додаємо)
Рулет з маком з дріжджового тіста
Починай з опари. Додай в тепле молоко дріжджі, столову ложку цукру і дві столові ложки борошна. Нехай постоїть хвилин 10, щоб вийшла так звана «шапка».
Поки опара думає, збивати яйце з рештою цукром, сіллю, маслом і ряжанкою, потім додай готову опару. Поступово додавай борошно і замішують тісто, щоб воно вийшло еластичним. Може знадобитися трохи більше борошна, це нормально.
рулет з маком з дріжджового тіста
Готове тісто став в тепле місце, попередньо накривши його харчовою плівкою, нехай піднімається. Саме час зайнятися начинкою. Змішай всі інгредієнти разом і став варитися. Це займе приблизно півгодини, рідина повинна максимально випаруватися.
Тепер мак потрібно «перетерти». Підійдуть всі відомі способи, я зазвичай роблю це в ступці, хоча цей процес мене не дуже радує. Перетирати мак потрібно обов’язково до появи білого молочка. Тепер можна дати йому охолонути. Дружина іноді додає ложку густого варення для кращої в’язкості і смаку.
Коли тісто підійшло, розкачай його товщиною приблизно півсантиметра, розклади начинку і зверни в рулет. Він повинен бути досить тугим, без бульбашок. Залиш рулет ще на деякий час, нехай трохи підніметься.
рулет з маком з дріжджового тіста
Залишилося запекти! Перед тим, як відправити в духовку, змасти рулет збитим яйцем (можна трохи посипати ванільним цукром). У духовці має бути приблизно 180 градусів Цельсія. Готово!
Як бачиш, нічого складного. Ми залишаємо поле для експериментів, можна використовувати різну начинку, комбінуючи її з маком. Обов’язково поділися враженнями після приготування або розкажи, як ще можна поліпшити наш рецепт. Чекаємо в коментарях!