Тісто:
- 12 скл. борошна
- 4 ст. ложки сметани
- 50 г масла або маргарину
- 4 ст. ложки цукру
- 3 яйця
- 1 ч. ложка розпушувача
- дрібка солі
- терта цедра половини лимона
Масло перетерти з борошном і додати решту інградієнтів тісто, має бути еластичне, не туге.
Потім розділити на 2 частини: більшу і меншу. До меншої додати какао і поставити в морозилку.
Більшу розкотити, викласти на деко, застелене пергаментним папером і поставити в холодильник. Тим часом приготувати сирну масу.
Сирна маса: 1 кг сиру (змолоти), 1 скл. цукру, 4 яйця (великих або 5 малих), 100–150 г сметани, 4 ст. ложки крохмалю, ваніль.
Макова маса: 200 г маку (змолоти на кавомолці), 0,5 ч. ложки кориці, 100–150 г родзинок (залити окропом на 10 хв, відцідити і охолодити), 3–4 ст. ложки цукру, терта цедра половини лимона, 100 гр. масла кімнатної температури.
Все добре перемішати до однорідності.
Додатково: 200 г вишень.
Потім беремось до збору сирника : тісто біле, сирна маса, макова начинка, посипати вишнями, затерти коричневим тістом з морозилки. Випікати сирник приблизно 1 год при 180.