Мариновані помідори дозволяють зберегти свіжий літній урожай і насолоджуватися ним цілий рік. Ви можете подавати їх окремо, а також додавати в салати або другі страви.
Ділюся рецептом приготування:
Очистіть перець від насіння, наріжте його дрібнішими шматочками та змішайте разом із перцем чилі в кашку. У ємність з перцями додайте очищені зубчики часнику з петрушкою, кінзою і базиліком, знову все перемішайте.
Отриманою сумішшю рівномірно наповніть три стерилізованих склянки і розріжте вимиті помідори, очищені від плодоніжок, навпіл.
Порада: якщо помідори більші, розріжте їх на четвертинки.
Наповніть всі три склянки помідорами і приготуйте розсіл. Змішайте в каструлі воду з сіллю і цукром, все перемішайте і закип’ятіть суміш – це займе 3-4 хвилини. Потім розсолом заливаємо банки з томатами, які закриваємо стерилізованими кришками.
Поставте склянки в каструлю з дном, покритим чистим кухонним рушником, і налийте туди воду так, щоб вона досягала приблизно половини висоти склянок. Потім мариновані помідори в банках проваріть 10 хвилин.
Потім відкрийте банки і налийте в кожну оцтову кислоту і оцет. Відразу після цього знову закупорити банки і поставити кришками вниз на рушник і накрити другим рушником. Дайте маринованим помідорам охолонути.
Порада: Ви можете подавати помідори окремо до улюбленої випічки, але також можете використовувати їх для приготування маринаду або як доповнення до основної страви. У цьому рецепті використовували склянки об’ємом 1000 мл.
Інгредієнти:
- помідори приблизно – 2 кг
- болгарський перець – 3 шт.
- гострий перець – 1-2 шт
- часник – 1 головка
- кінза, петрушка, базилік – по 1/3 пучка
- вода – 1 л
- сіль – 1 ст. л. (30гр)
- цукор – 4 ст. л. (95гр)
- оцет на 1 л. банку – 70% 0,5 ч. л. або 9% 2 ст. л.