Як повідомили дієтологи, для зміцнення імунної системи особливо корисно м’ясо курки, яке за інших достоїнствах має великий запас амінокислот.
Курятина – перш за все, білкова їжа, а саме білки розщеплюються на амінокислоти. Особливо важливі триптофан, лейцин, ізолейцин, валін, треонін, лізин, метіонін, фенілаланін.
При дефіциті яких-небудь амінокислот наші імунні клітини просто не в змозі побудувати нормальні імуноглобуліни, причому в потрібному для імунної відповіді кількості.
М’ясо курки містить повноцінний за амінокислотним складом білок, і найбільше його в філе. Сто грамів філе дає половину добової норми білка, пояснила дієтолог.
У пандемію потрібно підтримувати імунітет, а не шкодити йому. Фастфуд, консерви і смажена їжа – не найкращий набір. Зараз особливо важливо отримувати вітаміни і мінерали, які містяться в овочах і зелені. Купуйте рибу, морепродукти, птицю, молочні продукти, пийте більше наслідках морсів і компотів, а також просту воду, радить лікар.
Крім того, потрібно пам’ятати, що одними продуктами імунітет не посилити. Необхідно також більше рухатися, дихати свіжим повітрям, висипатися і по можливості уникати стресів.