Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • РЕЦЕПТИ
  • Домашній томатний сік: густий, ароматний, без насіння та консервантів

Домашній томатний сік: густий, ароматний, без насіння та консервантів

Уляна Кіт
4 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Домашній томатний сік: густий, ароматний, без насіння та консервантів

Несолоний томатний сік з домашніх помідорів – заготівля воістину універсальна. Можна пити як сік, а можна вживати в якості основи під соуси або якісь другі страви. Це дуже смачно!

Ще один бонус – в сік йдуть абсолютно будь-які плоди: трохи підім’яті, дуже великі або, навпаки дрібні типу черрі. Якщо на помідорах є тріщини – просто виріжте їх. Сік виходить густий і неймовірно ароматний.

Один момент: я не люблю в заготовках насіння, мені більше до душі «чистий» продукт. Запевняю вас, позбавити сік від насіння дуже легко.

Приготування:

1. Помідори помийте, розріжте на половинки, четвертинки (навіть якщо це дрібні) – щоб вони при варінні швидше зварилися. Помідори зі слідами псування, з тріщинами або пом’яті позбавте від пошкоджених фрагментів. Місце, де плодоніжка кріпитися до плоду, також можна вирізати.

2. Складаємо помідори в каструлю і ставимо їх на газ. У міру нагрівання помідори почнуть виділяти сік. Помідори закиплять – зменшуємо газ до мінімуму. Чекаємо, коли помідори остаточно розм’якнуть і стануть «плавати» в соку, на це йде хвилин 15-20.

3. Знімаємо каструлю з вогню, і готуємо іншу ємність – вже під сік. Ставимо на неї металеве сито і починаємо перетирати помідори через сито. У каструлю йдуть тільки сік і м’якоть, а «непотрібне», типу фрагментів шкірки або насіння, залишаються в ситі. Це відходи, їх викидаємо.

4. Отриманий сік з м’якоттю знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо газ і кип’ятимо півгодини на повільному вогні. Пінку знімаємо шумівкою. Час від часу помішуйте сік дерев’яною лопаткою.

5. Поки сік кипить – приготуйте чисті банки з кришками. Киплячий сік розлийте по банках і відразу ж закатайте. Для додаткової стерилізації кришок я перевертаю банки догори дном: в такому вигляді вони у мене остаточно остигають. Після того, як сік в банках охолоне – можна віднести їх в місце зберігання – підвал або комору. Не бійтеся, що банки роздуються і лопнуть, томатний сік сам по собі – відмінний консервант.

Навігація записів

Дивовижний салат з копченою куркою «Наречена»
Знамените польське печиво Мазурка – просто, але так смачно

Related Articles

Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами

Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота

Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Знайшла рецепт в старій газеті! Цей салат на зиму просто незрівнянний! Закрию не менше 50 банок!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes