Любі читачі, хочу розповісти Вам про шикарний рецепт приготування хачапурі. Він зацікавив мене одразу, а коли приготувала, то впевнилася в тому, на скільки ж це смачно. Як на картинці!
Для приготування необхідно:
- 3 склянки борошна
- 1 склянку кефіру
- 2 яйця
- 400г сиру твердих сортів
- 50г вершкового масла
- 0,5 чайної ложечки соди
- 1 чайна ложечка цукру
- 1 чайна ложечка солі
- 1 столова ложка олії.
Спосіб приготування:
- Змішати яйце, цукор, сіль, олію і додати до кефіру. Гарно перемішати.
- Одну склянку борошна залишити для присипки, а дві інші просіяти, додати соду і з’єднати з кефірною масою.
- Підсипаючи борошно, починаємо замішувати тісто до моменту коли воно лише трохи липнутиме до рук і триматиме форму. Не робити тісто занадто забитим, бо хачапурі в результаті вийдуть жорсткі. Тісто накриваємо рушником і залишаємо постояти.
- Для начинки необхідно натерти сир на грубій терці і змішати його з одним яйцем.
- Тісто формуємо у вигляді ковбаски і розрізаємо на 9 частин, з кожної з них потрібно сформувати коржик. В центр викладаємо сирну начинку. Кінці коржа підтягуємо до центру і зліплюємо. Мішечки, які в результаті вийшли, потрібно перевернути і трішки розгорнути.
- На гарячій сковороді без олії випікаємо хачапурі з обох сторін до золотистого кольору. Сковороду можна накрити кришкою, щоби хачапурі краще пропеклися.
- Як тільки страва буде готова – одразу змастити вершковим маслом.
Смачного!