Ось і настало літо, а це морозиво, холодні напої, ну і куди ж без варення? Апельсинове варення готується ну вже дуже легко, і при цьому всім дуже смачно виходить. Таке варення, як правило, завжди з’їдається першим, а полуницю і інші ягоди залиште на потім. Варення з апельсинів з шкіркою відмінно поєднується з тостами і кавою, так само в пирогах і тістечках, і чудово підходить до булочок.
Інгредієнти
- Апельсини – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Сік 1 лимона
Як приготувати Варення з апельсинів
1) Помийте апельсини, покладіть в ємність і залийте холодною водою і на середньому вогні доведіть до кипіння, це потрібно для того щоб шкірка стала м’якою.
2) Витягніть апельсини і залиште “відпочивати” на 5 хвилин. З плином часу зріжте гострим ножем цедру, не зачіпаючи білу частину. Наріжте цедру тоненько соломкою, після – дрібними кубиками. З часточок апельсинів зніміть плівочки.
3) Підготуйте окрему велику миску і перекладіть туди м’якоть апельсинів і цедру. Присипте рясно цукром (більше нічого не додавайте). Залиште на пару годин при кімнатній температурі.
4) Далі ставимо на плиту нашу ємність і на повільному вогні варимо. Додаємо сік одного лимона. Обов’язково помішуйте постійно і стежте за варенням, щоб воно не пригоріло. Варимо варення протягом 1.5-2 годин.
5) Прибираємо з плити і даємо обов’язково охолонути (а то банки можуть лопнути). Розливаємо по стерильним банкам і прибираємо в темне місце, бажано, щоб там було прохолодно.