Медові коржі дуже «люблять» чорнослив і сметанний крем, тому торт виходить з дуже органічним смаком.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- чорнослив – 100 г;
- шоколад темний – 50 г;
- горіхи грецькі – жменя;
- родзинки за смаком.
Для коржів потрібно:
- борошно – 2 склянки;
- кефір – 2 склянки;
- цукор – 2 склянки;
- мед – 2 ст.л;
- яйця – 2 шт;
- сода – 1 ч.л;
- оцет.
Для крему візьміть:
- сметана – 800 г;
- пудра – 100-150 г.
Процес приготування Медовика
Яйця змішуємо з половиною склянки цукру і віночком розтираємо.
Вливаємо кефір, всипаємо залишок цукру і перемішуємо.
Розтоплюємо мед і вливаємо в тісто, всипаємо соду, погашену оцтом і добре вимішуємо.
Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності.
Тісто ділимо на дві частини і випікаємо 2 коржа при 180 градусах протягом 40 хвилин, готовність перевіряйте шпажкою.
Остиглі бісквіти ріжемо на 2 коржі.
Для крему з’єднуємо сметану і пудру, ретельно збиваємо до густої маси.
Чорнослив і ізюм промиваємо гарячою водою, чорнослив ріжемо на шматочки. Горіхи подрібнюємо блендером на невеликі шматочки.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом і посипаючи шматочками чорносливу, родзинками і горіхами.
Прикрасити торт можна тертим або розтопленим чорним шоколадом.
Ставимо в холодильник на 4 години.