Баклажани “Вогник”! Заготівля баклажанів на зиму! Закуска з баклажанів!
Хто ще не підписався, рекомендую підписатися, у нас дуже багато простих та смачних рецептів, думаю вони Вам сподобаються!
Сьогодні я робитиму заготівлю на зиму – це баклажани “Вогник”. Багато хто готує ці баклажани, хочу поділитися з Вами, як я їх готую.
Для приготування нам знадобиться:
- Баклажани – 2 кг.
- Сіль – 2 ст.л.
- Перець Болгарський червоний – 1 кг.
- Перець гострий – 1 невеликий
- Часник – 100 р.
- Петрушка, кінза – 100 р.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Оцет 9% – 4 ст.л.
- Зростає. олія 150 мл. для смаження
Рецепт приготування:
Баклажани нарізаємо кільцями шириною 1-1,2 см. Засипаємо сіллю, десь 2 ст. л., залишаємо на 1,5 години, щоб баклажани виділили сік.
Перець та часник пропускаємо через м’ясорубку.
Зелень дрібно нарізаємо та додаємо до перцю з часником.
Додаємо сіль, цукор, оцет, перемішуємо і даємо постояти, щоб сіль та цукор розчинилися.
Баклажани віджимаємо від рідини і обсмажуємо на олії.
Готові складаємо шарами в стерильні банки (шар баклажанів, шар заправки з перцю, часнику та зелені). Накриваємо стерильними кришками.
На дно каструлі кладемо серветку, ставимо банки з баклажанами, заливаємо водою по плічка банок і ставимо стерилізувати, з моменту закипання 15 -20 хвилин. Закручуємо кришки, перевертаємо і кутаємо до остигання.
Вихід: 4 банки – 0,5 л. та 1 банка – 0,4 л.
Рекомендую приготувати такі баклажани, дуже смачна закуска з невеликою гостринкою!
Приємного приготування і смачного Вам мої любі!