Дуже ситна і апетитна запіканка з кабачка. Якщо не приготуєте її в сезон кабачків, будете шкодувати!
Для приготування візьміть:
800 грам кабачків;
200 грам твердого сиру;
2 яйця;
150 грам сметани;
1 склянка борошна;
0,5 чайної л. соди;
зелень, ковбаса, помідори;
сіль, перець.
Для початку розберемося з кабачками. Натріть їх на великій тертці прямо з шкіркою, якщо будуть потрапляти насіння – приберіть. Посолити і перемішати. Відставте в сторону овочі, щоб вони віддали зайву вологу хвилин на 10. Дрібно подрібнюємо ковбаску, червоні м’ясисті помідори квадратиками середнього розміру. Зелень подрібнюємо також.
У миску розбиваємо яйця, додаємо сметану, перець мелений, все перемішуємо і додаємо просіяне борошно.
До тіста додайте кабачки, їх необхідно віджати, щоб видалити рідину. В цю компанію додайте помідори і ковбасу.
Потім киньте сир і зелень. Все добре перемішайте. Візьміть термостійку форму, змажте олією, вилийте туди тісто.
Випікати страву необхідно в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
Порада: ковбасу можна замінити відвареним будь-яким м’ясом.
Готову запіканку розріжте на порційні шматочки, і подайте до столу. Вам обов’язково сподобається ця запіканка, навіть якщо ви не фанат кабачків.