Який же святковий стіл може обійтися без сала!
Отже пропоную вашій увазі два простих але дуже смачні рецепти.
Рецепт № 1
Вам пригодиться наступне.
Інгредієнти:
- Сало 1кг
- Часник 1 середня головка
- Сіль 5 столових ложок
- Перець чорний запашний 5 шт
- Лавровий лист 4 шт
- 3 літрова банка
- Каструля на 3 літри
Приготування:
Наливаємо 1,5 літра води в каструлю, ставимо на вогонь.
Чекаємо закипання, висипаємо 5 столових ложок солі, кладемо перець і лавровий лист.
Знімаємо з плити для охолодження солоного розчину.
Ріжемо сало на порції квадратиком 10 на 10 сантиметрів.
Чистимо часник, нарізаємо його на часточки.
Укладаємо сало в банку пересипаючи шари часточками часнику.
В кінці заливаємо в банку наш остиглий сольовий розчин.
Чекаємо 4 доби і наше сало готове.
Виймаємо його просушуємо, і в холодильник.
Рецепт № 2 варене (довговічне)
Вам пригодиться наступне.
Інгредієнти:
- Сало 1кг
- Перець чорний мелений 2гр
- Коріандр 2гр
- Часник сухий 2гр
- Паприка 2гр
- Лушпиння від цибулі 20 гр
- Перець чорний запашний 5шт
- Цукор 50 гр
- Сіль 200гр
- Часник половину середньої головки
- Соняшникова олія 5гр
- Каструля на 3 літри
Приготування:
Наливаємо 2 \ 3 води в каструлю ставимо на вогонь, закидаємо сіль, цукор, лавровий лист, лушпиння цибулі, сало.
Доводимо до кипіння і продовжуємо кип’ятити ще 30 хвилин.
Після цього залишаємо остигати, і відкладаємо в холодне місце мінімум на 8 годин.
Готуємо суміш перців
Перемішуємо перець, коріандр, часник сухий, паприку з соняшниковою олією.
Дістаємо наше варене сало і витираємо насухо рушником, робимо в ньому невеликі отвори ножем і вставляємо в них головки часнику. Потім натираємо сумішшю перців, загортаємо в фольгу і відправляємо в холодильник.
Смачного!