Заправка для борщу – це неймовірно смачно та зручно. Готувати її дуже просто, а запашний борщ буде готовий дуже швидко.
Складові:
Буряк молодий 3 кг.4
Морква молода 1 кг.;
Ріпчаста цибуля 1 кг.;
Солодкий перець 1 кг.;
Помідори 1 кг.;
Цукор пісок 1 скл.;
Сіль морська 3 ст. л.;
Олія рослинна 1 скл.;
Харчовий оцет 125 мл.
Спосіб приготування:
Почистьте та помийте ретельно овочі.
Буряк та моркву натріть на великій тертці.
Цибулю поріжте чверть кільцями, помідори половинками кружечків, а перець соломкою.
Укладіть овочі у велику каструлю шарами.
Додайте цукор, сіль, олію й оцет та ретельно перемішайте.
Поставте варити на повільному вогні, а коли з’явиться сік, додайте вогню та варіть 25 хвилин.
Розкладіть варену суміш по стерильним банкам та закатайте стерильними кришками.
Таку заправку додають у бульйон зі звареною картоплею та капустою.