Зимою такий перчик з’їдають першим пише “Доброта”.
Інгредієнти:
- Перець червоний солодкий 2.5 кг.;
- Лавровий листок 5 шт.;
- Перець чорний горошок 1 ч. л.;
- Цукор пісок 1 ст. л.;
- Морська сіль 50 гр.
- Зелень селери 200 гр.;
- Зелень петрушки 150 гр.;
- Часник 100 гр.
- Чиста вода 500 мл.;
- Рослинна олія 1 скл.;
- Харчовий оцет 60 мл.;
Спосіб приготування:
Візьміть м’ясистий з товстими стінками болгарський перець й видаліть плодоніжку та насіннєву коробочку.
Петрушку з селерою подрібніть, зубки часнику почистьте та наріжте на шматки.
У воду додайте сіль, цукор, спеції, олію, оцет та закип’ятіть.
Викладіть до маринаду солодкий перець невеликими порціями та проваріть його на протязі 2 хвилин з обох сторін.
В контейнери з кришками чи каструлю вкладіть перець перекладаючи його подрібненою зеленню та шматками часнику.
Залийте приготованим маринадом, закрийте кришками та перенесіть до холодильника на 72 години.
Для заготовки такого перцю на зиму наповніть перцем стерильні банки, перекладаючи подрібненою зеленню та шматками часнику, залийте гарячим маринадом й накрийте кришками.
Стерилізуйте звичним способом 20 хвилин.
Закатайте герметично, переверніть та вкрийте теплою ковдрою до остигання.
Зберігайте в прохолодному місці.
Смачного!