Дуже цікавий, а головне, простий рецепт з Закарпаття: соленики – хрумкі, солені, з аромат кмину. Мають незвичний смак, дуже апетитні, добре смакують до будь-якої страви.
З впевненістю можу сказати – таких смачних ви не куштували вже давно. Кожна закарпатська жінка має в своєму зошиті декілька рецептів цих смаколиків: з смальцем, з шкварками, тертим сиром. Хоча соленики печуть зазвичай в електровафельниці, але я хочу поділитися з вами іншим рецептом.
Необхідні інгредієнти:
Мука – 600 г.
Маргарин – 500 г або смалець – 300 г.
Оцет (9%) – 2 ст. л.
Вода – 10 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
З даних інгредієнтів замісити тісто. Тісто м’яке, добре качається. Я розкачую зразу на тефлоновому коврику , змащую збитим яйцем, тоді ріжу смужками, присипаю крупною сіллю та кмином. І разом з ковриком переношу на деко.
Хто не шукає легких шляхів, може переставляти в деко по одному, але так ,як роблю я – швидше. Чим тонше розкачаєте, тим смачніше виходить. Пекти при температурі 180° в залежності від того як тонко ви розкачали – до зарум’янювання.