Давно хотіла знайти нехитрий рецепт хліба без випічки. І ось знайшла. Трохи підкоригувала і сьогодні хочу з Вами поділитися таким рецептом.
Вам знадобитися сироватка, яку отримують під час приготування домашнього сиру. Але, Ви можете використовувати і молоко з додаванням води.
Необхідні такі продукти:
- 700 мл сироватки (або 350 мл і 350 мл води)
- 1-1,1 кг борошна
- 2 яйця
- 1 ст.л. цукру
- 2 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ч.л. солі
Кількість – 9-10 коржів
Сироватку нагріваємо, приблизно до 30-35 градусів.
Дріжджі необхідно активувати. Вливаємо в них сироватку і додаємо 0,5 чайної ложки цукру і 10 грам борошна.
Добре перемішуємо і даємо постояти протягом 10-15 хвилин.
Як тільки з’явилася реакція, вбиваємо яйця, кладемо цукор, сіль і перемішуємо.
До борошна вливаємо дріжджову суміш, сироватку і замішуємо тісто. В результаті я використовувала 1100 грам борошна.
Тісто, по консистенції має вийти розрідженим.
Накриваємо його плівкою і залишаємо в теплому місці.
Тісто має піднятися двічі. Тепер можна готувати самі коржі.
Для зручності, з тіста робимо джгут, і вже його розділяємо на частини. З кожного шматочка робимо кулю. У мене вийшло 9 штук.
З кожної кулі формуємо коржик і обсмажуємо з двох сторін на гарячій сухій сковороді до підрум’янювання.
Готові коржі змащуємо вершковим маслом або соняшниковою олією.
У мене виходить 9 коржів. Цілком достатньо, щоб нагодувати велику сім’ю.
Мої діти проробляють таку хитрість. Розрізають корж навпіл, потім роблять в ньому поздовжній розріз, в який, як в кишеню, можна покласти сир, ковбасу, зелень, в загальному хто що любить.
Ідеально підходять для ситного сніданку.