Такими пишними коржиками частенько балувала мене бабуся, пекла їх щотижня. Як же складно було дочекатися, поки вони хоч трохи охолонуть …
Зараз я готую такі коржі для своїх рідних, чому вони невимовно раді!
З цим рецептом забудеш, що таке хліб! Пухнасті коржі на кефірі: смачно і швидко
Складові:
кефір будь-якої жирності – 500 мл
сода – 1 ч. ложка
яйце куряче – 1 шт
рослинне масло – 2 ст.
ложки
борошно – 500-550 гр
вершкове масло – 50 гр
сіль – за смаком
Для начинки (ви можете вибрати одну з 5-ти начинок):
сосиски або шинка з сиром
тушковані гриби
тушкована капуста
картопляне пюре
сир із зеленню
приготування:
Кефір сумішей з содою (можна не гасити). Додай яйце і рослинне масло.
Борошно просій і додай в рідку масу. Вимісити м’яке тісто. Якщо знадобиться, додай ще трохи борошна. Припустимо, що тісто буде злегка липнути до рук. Присипаючи його борошном і, накривши рушником, залиш на 10 хвилин.
Тісто для коржів скачай в джгут і наріж на 8-9 частин. Шматочки розкачай, злегка присипаючи борошном, в коржі товщиною з мізинець. По центру виклади заздалегідь підготовлену начинку, защипніть краю, притисни і розрівняти трохи рукою. Знову залиш на 2-3 хвилини.
Поки коржі відпочивають, розігрій сковороду, полив її злегка рослинним маслом. Потім обсмажити коржі з двох сторін під кришкою.
Розтопи вершкове масло. Кожний готовий корж намажте зверху маслом, можна присипати сіллю. Склади в стопку, накрий рушником і залиш на 10-15 хвилин.
Надзвичайно апетитні, смачні і пишні коржі: на сковороді під кришкою їх буквально розпирає! До речі, цю смакоту можна приготувати без начинки і навіть зробити солодкою, варто лише додати пару столових ложок цукру в тісто або посипати ним вже готові коржі.
Смачного!