Щороку збираю опеньки і роблю цей неймовірний паштет. Навіть не знаю, як би я без них провела зиму. Виручають у будь-яких ситуаціях.
Допоки триває сезон опеньків дуже раджу зробити паштет. Смакує до макаронів, картоплі чи просто намазати на хліб. Але особливо смачні голубці з ним. Смакують ще краще, ніж з фаршем.
Необхідні продукти:
Опеньки (варені) – 2 кг.
Морква – 1 кг.
Цибуля – 1 кг.
Помідори – 1 кг.
Ротунда – 1 кг.
Оцет (9%).
Сіль, перець.
Покроковий процес приготування:
Всі овочі тушити почергово: цибуля, морква, ротунда і помідори. Все перемолоти на м’ясорубці (овочі та опеньки). До смаку дати сіль, перець, трохи оцту.
Накладаємо все в банки і стерилізуємо 1 годину.
Вихід 14 б × 0.5 л.