З цuм маринадом у мене зaвжди виходить найсмачніший оселедець. Усі гості завжди в заxваті від його смаку і пряного аромату.
Смак оселедцю залежить від маринаду. Кращі маринади для оселедця.
Смак усіма улюбленої оселедця можна істотно поліпшити за рахунок приголомшливо смачних маринадів. Дані маринади підходять для малосольного оселедця і один маринад для свіжого оселедця. Спробуйте, не пошкодуєте! Коли ви будете читати рецепти маринадів, будьте готові, що у вас відразу потечуть слинки.
Порада: оселедець має бути малосольний, ну а якщо вам попався досить солоний, просто замочіть її на 2 години в молоці, потім вимийте і висушіть паперовим рушником. Найкраще використовувати філе оселедця без хребта. Але не для всіх маринадів
Маринад з цибулею для оселедця:
1 велика цибулина
0,5 ч. л. солі,
5 ч. л. цукру
1 ст. л. оцту.
Цибулю ріжемо тонкими кільцями, укласти в друшляк, обдати окропом. Перекласти в тарілочку, посипати сіллю, цукром, полити оцтом. Перемішати руками. Викласти на оселедець, полити рослинною олією, можна відразу подати до столу.
Пряний маринад для оселедця
1 стакан води
1 \ 2 склянки рослинної олії
зерна коріандру
3-4 горошини запашного перцю
1-2 лаврових листки
сіль за смаком
80 мл оцту 9%.
Змішуємо всі інгредієнти, крім оцту, доводимо до кипіння, кип’ятимо 10-12 хвилин, вливаємо оцет, перемішуємо, знімаємо з вогню, охолоджуємо. Холодним маринадом заливаємо оселедцеве філе і поміщаємо на добу в холодильник. Оселедець має бути малосольний.
Гірчичний соус для свіжої оселедця
2 цибулини
оселедець
2 \ 3 ст. л. зерен коріандру
1,5 ст. л. готової гірчиці
1,5 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
1 \ 3 склянки оливкової олії
1 \ 3 склянки оцту 9%.
Оселедець промити, почистити, обробити на філе, очистивши від кісточок. Нарізаємо на невеликі шматочки.
Ріжемо тонкими півкільцями цибулю.
Розтерти в ступці зерна коріандру.
Готуємо сам соус: змішуємо в піалі гірчицю, цукор, сіль, поступово додаємо олію. Ретельно перемішуємо, щоб вся олія була втертий. Тепер частинами вливаємо оцет. Маса стає білою і пишною. В кінці додамо коріандр мелений.
Тепер все укладаємо в банку шарами: оселедець, цибуля, зверху поливаємо соусом і так до кінця. Закриваємо кришкою, поміщаємо в холодильник на 2 доби. Час від часу баночку струшуємо.
Маринади для оселедця готові!
Смачного!