Ось як ваше тіло демонструє що ваша печінка в опасності.Пріслушайтесь! 15 симптомів, які треба знати як свої 5 пальцев.Когда процес виведення токсинів порушується, печінка починає працювати упівсили, пише greatpicture.
В результаті токсини відкладаються в жирових тканинах і не виводяться, поки печінка не одужає. Серед усього іншого, це заважає вам скинути зайву вагу. Як зрозуміти, що робота печінки сповільнена?
Ось як ваше тіло демонструє, що ваша печінка в опасності.Вот 15 найхарактерніших симптомів:
- Хронічна втома.
- Дратівливість.
- Підвищена стомлюваність.
- Болі в голові і в очах.
- Хронічні болі в суглобах і м’язах.
- Підвищена пітливість.
- незасвоюваність жирів.
- Алергічні реакції.
- Угри і інші шкірні порушення.
- Здуття живота і розлади шлунка.
- Гормональний дисбаланс.
- Тривожність і депресія.
- Підвищена чутливість.
- Неприємний запах з рота.
- Раптовий набір ваги.
Щоб відновити нормальну роботу печінки, в першу чергу слід приділити увагу правильному харчуванню. На дієту сідати не потрібно – просто дотримуйтесь цих порад:
- Купуйте органічні продукти, уникайте ГМО і продуктів з хімічними добавками.
- Харчуйтеся збалансовано: включіть в свій раціон свіжі овочі і фрукти, високоякісні тварини і рослинні білки, пророщені злаки, кисломолочні продукти, сирі горіхи і насіння.
- Виключіть з раціону рослинні масла, що сприяють запалень.
- Пийте багато чистої води. Кращий варіант – джерельна вода, але підійде і мінеральна вода без газу.
- Збільште споживання корисних жирів (наприклад, за рахунок вершкового масла і авокадо).
- Вживайте не менше 35 грамів клітковини в день. Хороші джерела клітковини – насіння іспанського шавлії, артишоки, лляне насіння, авокадо, броколі і брюссельська капуста.
- Відмовтеся від рафінованих цукрів – тростинного і бурякового.
- Обмежте вживання фруктози 20-25 грамами в день.
- Їжте побільше зелених листяних овочів: в них містяться магній, фолат, вітамін C і вітаміни групи B.
- Включіть в раціон тварини і рослинні джерела амінокислот: кістковий бульйон, колаген, домашню курку і яйця, сирий шпинат, петрушку, капусту, буряк.
- Вживайте продукти з вмістом сірки: домашні яйця, брокколі, брюссельську капусту, часник, цибуля, спаржу, кучеряву капусту.
- Відмовтеся від алкогольних напоїв, особливо якщо вже відчуваєте перераховані вище симптоми.
Які продукти найбільш корисні для печінки?
- Артишоки – захищають печінку, допомагають її роботі, підвищують вироблення жовчі.
- Куркума – сприяє виведенню канцерогенів, захищає печінку, допомагає відновлювати клітини печінки.
- Розторопша – має антиоксидантні, антіфібротіческімі і протизапальними властивостями, захищає печінку від шкоди, завданої вірусами, алкоголем і препаратами.
Допомагайте своїй печінки, і вона допоможе вам! Якщо вам сподобалася ця стаття, поділіться нею з друзями. Вони за це будуть вам вдячні. Будьте здорові!