За цим рецептом огірочки виходять хрусткі, гостренькі, в томатної заливці. Це приголомшливо смачна заготівля, яка взимку дуже швидко закінчується.
Рецепт:
- Огірки — 2,5 кг
- Помідори — 1 кг
- Часник — 150 гр.
- Сіль — 2 ст. л. ( без гірки )
- Цукор — 1/2 склянки ( стакан 250 мл )
- Суміш перцю горошком — 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі — 1 ст. л.
- Олія — 1/2 склянки ( стакан 250 мл )
- Оцет 9% — 125 мл
Приготування:
Огірки миємо, замочуємо в воді хоча б на годину, а краще на два, щоб огірки стали твердими і хрусткими. 2,5 кг огірків нарізаємо кружечками.
Нарізані огірки перекладаємо в таз для варіння.
Один кілограм помідорів розрізаємо на шматочки і прокручуємо в м’ясорубці, так само можна подрібнити помідори блендером до стану пюре.https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-4590957804273397&output=html&h=280&slotname=3297695990&adk=3557452002&adf=2165015762&pi=t.ma~as.3297695990&w=336&abgtt=6&lmt=1724937437&format=336×280&url=https%3A%2F%2Ffayno.org%2F%3Fp%3D21526%26fbclid%3DIwY2xjawE9VCxleHRuA2FlbQIxMAABHVz5eos2WCvljRyU8-2iQDAWibyH9psllchD_RTru09_XwvtOax5tKuK1Q_aem_N-YCDt1qOQtuv7kAI8CYJw&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTI4LjAuMjczOS40MiIsbnVsbCwwLG51bGwsIjY0IixbWyJDaHJvbWl1bSIsIjEyOC4wLjY2MTMuODUiXSxbIk5vdDtBPUJyYW5kIiwiMjQuMC4wLjAiXSxbIk1pY3Jvc29mdCBFZGdlIiwiMTI4LjAuMjczOS40MiJdXSwwXQ..&dt=1724937437236&bpp=4&bdt=749&idt=460&shv=r20240827&mjsv=m202408270101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3D05576947bf27f060%3AT%3D1724586085%3ART%3D1724870993%3AS%3DALNI_MaO95AM7xPXtCZ34FEXfhhaNTSJxg&gpic=UID%3D00000ea5af684065%3AT%3D1724586085%3ART%3D1724870993%3AS%3DALNI_MbDrXHfeZamnbEwa27f8WvNYGR35w&eo_id_str=ID%3D3274cc7161e25efc%3AT%3D1724586085%3ART%3D1724870993%3AS%3DAA-AfjZAMHYyTr4yxTs2VVZTYEz7&prev_fmts=0x0%2C730x280&nras=1&correlator=742496150523&frm=20&pv=1&u_tz=180&u_his=1&u_h=864&u_w=1536&u_ah=824&u_aw=1536&u_cd=24&u_sd=1.25&dmc=8&adx=403&ady=1490&biw=1513&bih=748&scr_x=0&scr_y=0&eid=44759876%2C44759927%2C44759842%2C31086450%2C44798934%2C95331832%2C95338227%2C31086628&oid=2&pvsid=2814026634362072&tmod=269341751&wsm=1&uas=0&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&fc=1920&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1536%2C0%2C1536%2C824%2C1528%2C748&vis=1&rsz=%7C%7CopeEbr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=0&bc=31&bz=1.01&td=1&tdf=2&psd=W251bGwsbnVsbCxudWxsLDNd&nt=1&ifi=3&uci=a!3&btvi=1&fsb=1&dtd=468
Виливаємо прокручені помідори в таз до огірків.
150 грам часнику очищаємо і видавлюємо через прес, але можна так само подрібнити ножем на невеликі шматочки.
Додаємо 2 столові ложки солі без гірки, 1/2 склянки цукру і виливаємо 125 мл оцту 9%.
Додаємо чайну ложку суміші перцю горошком і столову ложку хмелі-сунелі.
Все добре перемішуємо. Ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. І виливаємо півсклянки олії.
Як тільки закипить, зменшуємо вогонь і варимо огірки 15 хвилин. Періодично помішуємо, огірки повинні змінити колір на оливковий.
Вимикаємо вогонь і розкладаємо огірки в чисті стерилізовані банки.
Заготівлю можна спробувати на наступний день, але взимку вона стає ще краще. Це один з найсмачніших і улюблених рецептів. Мені подобається їх кисло-солодкий смак з гостринкою, який добре поєднується з усіма видами м’яса.
Закриваємо кришками, перевертаємо банки на кришки. І відправляємо до повного охолодження під ковдру.
Огірочки виходять дуже хрусткі, смачні і в міру гострі. Зберігаються такі банки при кімнатній температурі. З цієї кількості огірків у мене вийшли п’ять сімсот грамових банок. З’їдаються такі огірочки моментально, так що закривайте відразу побільше банок!
Як вам такий рецепт? А ви як заготовлюєте огірочки на зиму? Чекаю Вас в коментарях!