Виходить два в одному: капустяний салат і мариновані помідори
Для приготування потрібні такі інгредієнти (4 банки по 3 л):
- помідори – 7-8 кг;
- капуста – 1 шт.;
- часник – 1 головка;
- перець болгарський – 3 шт.;
- морква – 2 шт.
Для приготування маринаду (на одну 3 л банку):
- цукор – 100 г;
- сіль – 1 ст. л.;
- перець горошком – 3 шт.;
- гвоздика – 3 шт.;
- перець духмяний – 3 шт.;
- оцет 9% – 50 мл (половина 100 г склянки).
Рецепт приготування:
- Овочі промиваємо, перець та часник нарізаємо, моркву тремо на тертці, капусту і перець шаткуємо. Все перемішуємо.
- У банку укладаємо парасольки кропу і петрушку, шар помідорів, зверху шар салату, помідори, знову капусту і помідори. Чергуючи шари до самого верху банки.
- У кожну банку всипаємо стакан цукру (100 г), заливаємо трохи води і всипаємо сіль, вливаємо оцет і додаємо всі інші спеції.
- Заливаємо банки чистою водою.
- У велику каструлю кладемо рушник, ставимо банки і наливаємо теплу воду так, щоб банки були в воді до середини. Після того, як вода закипить, варимо 15 хвилин і закочуємо кришками.
- Банки перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.