Це, як вергуни, але в тисячі разів швидше і легше в приготуванні. Всього п’ятнадцять хвилин і повна тарілка пишної смакоти готова!
Інгредієнти:
- яйце 1 шт;
- йогурт (кефір або кисле молоко) 4-5 ст.лож;
- винний оцет (6%) 1 ст. лож;
- сода 1 ч. лож;
- борошно 220-250 гр;
- олія для смаження;
- крохмаль 4 ст. лож;
- цукрова пудра 2 ст. лож;
Починаємо готувати:
Чайну ложку соди (без верху) гасимо столовою ложкою оцту.
Яєчну суміш з гашеною содою з’єднайте, перемішайте і поступово ведіть борошно.
Замішайте м’яке (трохи липке) тісто. Готовому тісту дайте відпочити (5-10 хвилин).
Поділіть тісто на дев’ять колобків, кожен з яких розкачайте в невеличкий коржик. Для підсипки (на столі, щоб легше працювати з тістом) використайте крохмаль, так коржі будуть вбирати менше олії при смаженні.
На середньому вогні смажимо в олії, з кожного боку. Коржики на сковороді стануть повітряними і матимуть гарний золотий колір.
Готові коржі, поки ще гарячі, посипаємо цукровою пудрою.
У мене на приготування цієї смакоти йде аж 15 хвилин!
Смачного!