Багато людей люблять збирати гриби. Цей продукт широко використовується в кулінарії та може довго зберігатися в сухому, консервованому або замороженому вигляді.
Свіжі гриби швидко псуються, тому бажано їх обробити невдовзі після збору, а зберегти гриби протягом року допоможуть прості правила.
Як правильно заморожувати та зберігати гриби, щоб вони радували своїм смаком цілий рік
- Для заморожування підходять усі види грибів. Вони повинні бути міцними, молодими та не червивими. Перше, що ви повинні зробити – перебрати їх. Старі та червиві гриби, а також занадто пошкоджені необхідно викинути.
- Далі необхідно очистити гриби зубною щіткою, видалити пошкоджені частинки, якщо вони є, та ретельно промити в таці з прохолодною водою не менше 2 разів. Після очищення треба насухо витерти гриба серветками.
- Якщо серед грибів є занадто великі, необхідно їх поділити на частинки або порізати.
- Підготовлені для замороження гриби необхідно викласти на тацю та покласти до морозильної камери, доки вони не стануть твердими.
- Далі гриби складають у контейнери або пластикові мішечки. Накладати в них продукт слід щільно, щоб повітря в місткостях майже не залишалося.
- Бажано прикріпити до місткості папірець, на якому буде записано різновид грибів та дата їх збору.
Також можна перед замороженням відварити гриби в підсоленій воді. Розморожені гриби слід використовувати відразу й не заморожувати ще раз ні в якому разі, оскільки це чудове середовище для розмноження шкідливих мікроорганізмів.