Гарненько запасіться помідорами, бо є ймовірність, що вам захочеться заготовити в три рази більше цієї смакоти. Томатний соус на зиму – знахідка для господинь. Італійський соус «Сого» перш за все призначений для пасти , але ніхто не забороняє заправляти ним запечену картоплю або пельмені.
Якщо ви давно шукали хороший соус для домашньої піци або любите італійську кухню, то рецепт заготовки на зиму вас точно порадує. З даної кількості інгредієнтів вийде приблизно 500 г соусу. Так що можна розлити його по маленьких стограмових баночках для зручності або скористатися однією півлітровою.
складові
помідор – 1 кг
Цибуля – 500 г
Болгарський перець -1 шт.
Томатна паста -100 г
часник – 3 зуб.
базилік – 20 г
Перець чилі – 0,5 шт.
сіль – 0,5 ст. л.
цукор – 3 ст. л.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Винний оцет – 2 ст. л.
приготування
Ретельно вимийте помідори і обріжте хвостики. Наріжте томати на середні шматочки і висипте їх в глибоку каструлю.
Варіть помідори на середньому вогні 10 хвилин після закипання. Додавати воду не потрібно, достатньо того соку, що виділять помідори. Потім перетріть помідори через сито.
Наріжте цибулю кубиком, а часник порубайте великими шматочками.
Наріжте болгарський перець невеликими скибочками і обсмажте на розігрітому оливковому маслі з гострим перцем, цибулею і часником.
На сковороду до обсмажених овочів додайте томатну пасту. Гарненько перемішайте соус і тушкуйте овочі на слабкому вогні 5-10 хвилин.
Вилийте перетерті помідори в каструлю з тушкованими овочами і варіть томатний соус ще 20-25 хвилин. Потім додайте в соус сіль, цукор, базилік і блендером подрібніть великі шматочки овочів.
Томіть соус на слабкому вогні ще 10 хвилин і в кінці додайте винний оцет.
Розлийте томатний соус по стерилізованих банках і закатайте кришками. Закутайте консервацію ковдрою до повного охолодження і зберігайте в прохолодному місці.
Італійський томатний соус чудово доповнює всілякі гарячі страви. Звичайно ж, це найкращий соус для домашньої піци. У поєднанні з м’ясними стравами це просто казка.
А вам сподобався рецепт заготовки? Розкажіть в коментарях, яка страва італійської кухні вам подобається найбільше.