Дуже смачні і хрусткі трубочки з самою різноманітною начинкою, відмінно підходять для простого десерту і для святкового столу. Я часто готую їх на дитячі дні народження і подаю з різними смачними наповнювачами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цукор і масло вершкове по 120 г;
- яйця, 3 шт;
- ванілін;
- борошно, 150 г;
- сіль дрібка;
- згущене молоко варене, 250 г;
- горіхи будь-які за смаком.
Процес приготування вафельних трубочок
Яйця збиваємо з сіллю і цукром, ваніліном. Збивати потрібно на великій швидкості міксера до пишної маси. Процес повинен займати не менше 5 хвилин.
Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо, вливаємо в яєчну масу, збиваємо ще близько 1 хвилини.
Всипаємо просіяне борошно, перемішуємо до повної однорідності.
Сковорідку нагріваємо і виливаємо столову ложку тіста, розподіляємо по дну.
Смажимо з двох сторін до рум’яності, щоб вафлі добре просушилися, але залишалися м’якими.
Звертаємо млинець в трубочку в гарячому вигляді, тому що охололу, неможливо буде згорнути.
Коли трубочки охолонуть, заповнюємо згущеним молоком і шматочками горіхів.
Часто роблю такі трубочки з заварним кремом, збитими вершками, шоколадною пастою, смачно виходить з сиром, змішаним з вершками, шматочками кураги.