Я з дитинства обожнюю бабусині котлети і на пам’ять знаю рецепт. А що там готувати? Яйце, цибулька, хлібчик, фарш – головні інгредієнти.
А нещодавно у гості приходила подруга, ми з нею не бачилися майже 3 роки. Вона живе у Польщі та працює помічником кухаря. Ось я на гостину приготувала котлети, подруга вкусила шматочок та дивиться на мене такими очищами переляканими:
– Ти не правильно готуєш котлети. Вже ніхто не додає цибулю, вона тільки псує смак!
Зараз у її ресторані всі кухарі вже відмовитися від “традиційного” приготування котлет.
– Цибуля аж ніяк не додає смаку до фаршу. А хліб під час смаження стає чорним, а не із золотистою скоринкою. Ще й доливаєте тонну олії. Це шкідливо для шлунку.
Вона порадила замінити цибулю на терту моркву, кабачок, баклажан – вони додають новий смак до м’яса. І ще можна порізати улюблену зелень. Я спробувала приготувати з петрушкою.
До речі, вони вийшли дуже смачними, пухкими, соковитими, а головне – дієтичними. Сподобалися не тільки мені, але й діткам. Тепер вони ледь не щодня просять готувати такі котлети на вечерю.
Раджу вам також провести такий “експеримент” та замінити традиційні інгредієнти на овочі. Буде дуже смачно та корисно!
Які інгредієнти додаєте ви у приготуванні котлет? Вам подобаються традиційні варіантики чи варто спробувати новинку?