Треба сказати, що це рецепт не тільки для голубців.
Така капуста смачна сама по собі.
Інгредієнти:
- Капуста;
- Сіль – 3 столові ложки;
- Вода;
- Цукор – 1 столова ложка;
- Зерна гірчиці;
- Корінь хрону;
- Петрушка.
Спосіб приготування:
- Виріжте з качану середину.
- Візьміть велику каструлю, налийте воду та занурте капусту. Воду посоліть.
- Варіть капусту на невеликому вогні.
- Коли листя приготується знімайте його та кладіть охолоджуватися.
- Зріжте гострим ножем потовщення.
- Візьміть простерилізовану банку, покладіть на дно – гірчицю, петрушку та хрін.
- Скрутіть кожен листок у рулет та покладіть у банку 5 штук.
- Приготуйте розсіл – 1 л води, цукор, сіль.
- Залийте листя розсолом та закрийте пластмасовою кришкою.
- Коли будете готувати голубці, листя необхідно промити під проточною водою. За бажанням можна на 12 годин замочити їх у воді, щоб позбавитися зайвої солі.
Така заготівля може зберігатися до кінця весни. Ось так можна полегшити собі приготування голубців.
Смачного!