Такі кабачки взимку просто вмить відлітають! Ця заготівля виручить особливо тих, хто дотримується посту. Відварив картопельки, відкрив баночку … і можна насолоджуватися смачним пісним обідом. Люблю прості рецепти заготовок – “без проблем”. Кабачки за цим рецептом на зиму заготовлюю у великій кількості.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2,5 кг
- Часник – ціла головка
- Морква – 250 г
- Петрушка – великий пучок
- Цукор – 125 г
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Олія – 150 мл
- Оцет 9% – 125 мл
Приготування:
1. Нарізаю кабачки або цукіні невеликими кубиками і кладу їх в глибоку каструлю.
2. Потім додаю моркву, натерту на великій терці.
3. Слідом додаю подрібнену зелень петрушки ( зелені використовую багато, так смачніше ).
4. Потім додаю подрібнений часник ( можна порізати часник пластиночками ).
5. Потім додаю цукор, сіль і олію. Після закипання варю кабачки НЕ перемішуючи 7-8 хвилин на середньому вогні без кришки.
6. Потім додаю оцет і все акуратно перемішую. Залишаю кабачки ще поваритися 3-4 хвилини. Потім плиту вимикаю.
7. Перекладаю кабачки в стерилізовані банки. Банки щільно закриваю кришками, перевертаю і вкриваю ковдрою до повного охолодження.
Смачна і яскрава заготівля на зиму з кабачків готова. Буду рада, якщо в коментарях ви поділіться зі мною своїми рецептами заготовок на основі кабачків.