Українcький контент

  • ПОДІЇ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • СВІТ
  • РЕЦЕПТИ
  • ЦІКАВО
  • Home
  • ЦІКАВО
  • Торт «Прага» – смачна класика для любителів шоколадних тортів!

Торт «Прага» – смачна класика для любителів шоколадних тортів!

Уляна Кіт
7 Листопада, 20207 Листопада, 2020 Коментарі Вимкнено до Торт «Прага» – смачна класика для любителів шоколадних тортів!

Кондитерська класика – торт «Прага». Для любителів шоколадних тортів це справжня знахідка. Вологий бісквіт, насичений шоколадним смаком, ніжний смак крему і обов’язково в ідеалі абрикосовий джем, та улюблена глазур.

Maria Ptashnik, дякую за смачний і перевірений рецепт крему! Тортик виходить просто неперевершений. 

Діаметр форми – 20 см.

Інгредієнти для бісквіту:

Борошно – 250 г.

Цукор – 300 г.

Какао – 55 г.

Масло вершкове – 60 г.

Олія – 60 мл.

Сіль.

Яйця – 2 шт.

Сода – 1,5 ч. л.

Молоко (кімнатної температури) – 280 мл.

Оцет –1 ст. л.

Приготування бісквіту:

Борошно, какао, цукор, сіль, сода – все перемішати і просіяти через сито. Додати яйця, масло вершкове, олію, молоко і оцет (все повинно бути кімнатної температури). Все перемішати і збити міксером.

Форму застелити пергаментом (діаметр 20 см), вилити тісто, рівномірно розподілити по всій формі, випікати при температурі 175° 45-50 хвилин до сухого сірника.

Обов’язково залишити остигати на декілька годин, я залишаю на ніч, замотавши у харчову плівку. На наступний день, бісквіт розрізати на 3 рівні частини.

Інгредієнти для крему:

Молоко – 250 мл.

Жовтки – 2 шт.

Крохмаль – 30 г.

Какао – 20 г.

Цукор – 100 г.

Масло вершкове (кімнатної температури) – 200-250 г.

Приготування крему:

Молоко, жовтки, крохмаль, цукор все ретельно перемішати і поставити на вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню,накрити харчовою плівкою, і залишити остигати.

Збити міксером м’яке масло до побіління, додати какао, додати заварний крем у декілька етапів.

Просочення бісквіту:

Вода – 100 мл.

Цукор – 100 г.

Коньяк – 60 г.

Джем абрикосовий (у мене був сливовий).

Збираємо торт:

Бісквіт – просочення – крем. Бісквіт – просочення – крем. Бісквіт – просочення – абрикосовий джем. Залишити на 10-15 хвилин.

Тим часом приготуєте швидко глазур.

Інгредієнти для глазурі:

Какао – 2 ст. л.

Сметана (сепараторна) – 4-5 ст. л.

Цукор – 1-2 ст. л.

Масло – 50 г.

Шоколад (чорний) – ½ плитки.

Все ретельно перемішати і поставити на вогонь, довести до кипіння, але не кип’ятити! Додати шоколад, все ретельно перемішати. Полити торт глазур’ю.

Джерело

Навігація записів

Ці продукти не можна їсти натщесерце, і ось чому!
Як легко почистити килим! Ціна питання – копійки, а результат вражаючий!

Related Articles

Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!

Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться

Уляна Кіт
16 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться

Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!

Уляна Кіт
16 Вересня, 202416 Вересня, 2024 Коментарі Вимкнено до Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!

Важливе за сьогодні

  • Повітряний і м’який, пухнастий пиріг з абрикосами
  • Один раз так капусту зробите і будете робити так завжди. Просто смакота
  • Запам’ятайте і візьміть собі до уваги! Ви точно не знаєте як сказати ЧЕРПАК українською!
  • Сім’я дружини переконала мене хрестити нашого малюка. Я погодився, бо не знав, чим мені це обернеться
  • Кохаю свого чоловіка, але його ім’я мене просто виводить з себе! І як його батькам було не соромно єдиному сину так долю ламати?!
  • Bօдa знօcить вce нa cвօємy шляxy! МIcтօ мíльйօнник пíд вeчíp пíшлօ пíд вօдy, людeй eвaкyюють вepтօльօти. П0вíдօмляють пpօ знaчнy кíлькícть з@гиблиx…
Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes