Цю солодку смакоту неможливо забути. Тортик такий красивий і такий смачний, що одним шматочком не обійдеться. Усі просять добавки, а потім – рецепт цього оригінального солодкого шедевру.
Торт «Лабіринт» або «Трухлявий пеньок» з сухофруктами. Не знаю, яка назва більше підходить, але тортик дуже цікавий.
Інгредієнти для начинки:
Чорнослив – 150 г.
Курага – 150 г.
Родзинки – 150 г.
Мелений мак або горіхи – 100 г.
Інгредієнти для тіста:
Сметана – 200 мл.
Цукор – 125 г.
Яйце – 1 шт.
Сіль – 1/4 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Борошно – 3-3,5 склянки.
Інгредієнти для крему:
Сметана (20%) – 800 мл.
Цукрова пудра – 3 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
Начинка:
Сухофрукти заливаємо гарячою водою і залишаємо на 20 хв. Перемелюємо на м’ясорубці.
Тісто:
Сметану з’єднуємо з цукром і яйцем. Добре перемішуємо до однорідності. Додаємо розпушувач і поступово всипаємо борошно. Спочатку перемішуємо ложкою, а потім замішуємо тісто руками. Ставимо в холодильник на 15 хвилин.
Дістаємо тісто і розділяємо його на 8 рівних частин. Кожну частину розкачуємо на прямокутник (в мене 14 х 24 см) товщиною приблизно 2 мм.
Викладаємо половину однієї начинки, залишаємо декілька сантиметрів по краях вільними. Згортаємо в рулет і защипуємо краї. Виходить по 2 рулети з кожною начинкою. Випікаємо при температурі 180° C 35-40 хвилин.
Готові рулети охолоджуємо. Нарізаємо на шматочки шириною 2 см.
Крем:
Сметану із цукровою пудрою збиваємо міксером до пишності.
Збираємо торт:
Торт формуємо в роз’ємній формі або кільці. Розмір форми – у мене 18 см. На дно викладаємо шматочки рулетів. По боках форми я викладала зрізом в сторону, а всередині зрізом вгору. Можна за бажанням ще додатково просочити їх сиропом. Змащуємо кремом. Знову шматочки. Знову крем. Знову шматочки. Знову крем.
Ставимо в холодильник на 12 год. Ще можна додатково прикрасити за бажанням. Все. Тортик готовий.