Під час пандемії коронавірусу ми всі намагаємося знайти способи, які допоможуть зміцнити імунітет, як, наприклад, вживання продуктів, що містять вітамін D, передають Патріоти України.
Загальновизнаним є той факт, що величезне значення для людини має також вітамін С, або як його ще називають аскорбінова кислота. Він допомагає організму боротися з різними вірусами, зміцнює сполучні тканини, забезпечує нормальну роботу серця, покращує стан судин, а також використовується для підтримки ряду важливих функцій.
Існує помилкова думка, що найбільше вітаміну С міститься в цитрусових: лимонах, апельсинах, грейпфрутах і помело. Насправді є безліч продуктів, в яких концентрація вітаміну С набагато вища, ніж в зазначених фруктах.
Шипшина
Лідером за вмістом вітаміну С є шипшина. У 100 г плодів шипшини міститься 650 мг аскорбінової кислоти, що відповідає 929% добової потреби. Тобто, заваривши чай всього з декількох плодів, ви отримаєте потужний антивірусний засіб. Зазначимо, що цим напоєм не слід зловживати людям, які мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, так як через велику кількість вітаміну C він подразнює шлунок і кишечник, а також вагітним і маленьким діткам.
Болгарський перець
Для тих, хто любить урізноманітнити свій раціон за допомогою салатів, як джерело вітаміну С можна вибрати перець.
У 100 г болгарського (солодкого) перцю міститься 200 мг вітаміну C, що відповідає 286% добової потреби. Аскорбінової кислоти буде більше в червоних і жовтих перцях.
Ківі
У 100 г ківі – 180 мг вітаміну C (257% добової потреби).
В результаті досліджень було встановлено, що систематичне споживання плодів ківі знижує негативний вплив стресів, рівень холестерину в крові та покращує роботу імунної системи.
Петрушка
У 100 г зелені петрушки – 150 мг вітаміну C (214% добової потреби). Так що навіть невелика кількість зелені в щоденному раціоні сприяє насиченню організму вітаміном С, крім цього, петрушка є одним з найбагатших джерел негемового заліза. Поєднання цих двох мікроелементів в даній рослині дозволяє запобігти розвитку залізодефіцитної анемії, яка часто зустрічається у вагітних.
Броколі
У 100 г капусти броколі – 89 мг вітаміну C (127% добової потреби). Регулярне вживання цього овоча може допомогти зміцнити імунітет, поліпшити стан шкіри і волосся. Слід зазначити, що броколі необхідно варити всього пару хвилин, щоб не втратити її корисні речовини.