Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
перець солодкий – 10 шт;
вода – 150 мл;
оцет 9% – 70 мл;
сіль – 1 ст.л;
цукор – 2 ст.л;
гірчиця – 200 г;
лавровий лист – 2 шт;
перець духмяний – 5 шт;
олія соняшникова – 150 г.
Процес приготування солодкого перцю
Перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і насіння, ріжемо соломкою.
У каструлі з’єднуємо з водою цукор, сіль і перець, лавровий лист і оцет.
Доводимо маринад до кипіння.
Тепер частинами укладаємо перець і кожну партію варимо близько 15 хвилин на невеликому вогні і під кришкою.
З’єднуємо олію з гірчицею, перцем до однорідності.
Порада: щоб соус вийшов більш однорідним, повітряним, краще перебити його занурювальним блендером, в крайньому випадку – віночком. Соняшникову олію краще брати рафіновану, без запаху, щоб зберігся природний аромат перцю.
Смужки перцю розкладаємо по стерилізованим баночках, заливаємо соусом і закручуємо кришками.
Охолоджуємо при кімнатній температурі і зберігаємо в холодильнику.