У цьому відео я покажу 2 способи заготівлі овочів на зиму у вигляді вітамінної, універсальної заправки (приправи) без варіння, без термообробки, без стерилізації. Цю заправку можна використовувати для всіх перших і других страв, для підлив і соусів. Овочі без термічної обробки зберігають свій справжній запах і смак!
Рецепт:
- 1 кг помідорів
- 1 кг моркви
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 1 кг солодкого перцю
- корінь петрушки
- будь-яка зелень
Для зберігання в банках, додати на кожен кілограм 170 г кам’яної солі. Для заморозки сіль додавати не потрібно.
Процес приготування:
- Овочі та зелень подрібнюємо таким чином, як вам подобається.
- Корінь петрушки ріжемо дрібними шматочками або натираємо на тертці.
- Змішуємо всі овочі, зелень, корінь петрушки і перемішуємо.
- Розкладаємо заправку по пакетиках – можна в великі або в порційні.
- Видавлюємо повітря, закриваємо і кладемо в морозильну камеру.
- Для другого способу змішуємо овочі з сіллю. Ми залишаємо на 15 хвилин.
- Розкладаємо по стерилізованих баночках, заливаємо сік, що залишився, закручуємо кришками і ставимо в холодильник.