Знадобляться:
для тіста:
- борошно – 500 г
- яйця – 1 шт.
- молоко – 200 мл
- свіжі дріжджі – 25 г
- сіль – 1 ч. ложка
- цукор – 1 ст. ложка
- олія – 3 ст. ложки
для начинки:
- куряче філе – 600–700 г
- яйця – 4 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
- олія – для смаження
Розвести дріжджі в теплому молоці, додати цукор і склянку борошна, перемішати, поставити опару в тепле місце на 30 хвилин.
Коли опара покриється пухирцями і збільшиться в об’ємі, додати в неї сіль, 1 яйце та олію, перемішати й додати ще 2 склянки борошна.
Замісити м’яке податливе тісто, яке не липне до рук і столу. Потім скачати в кулю, покласти в миску, накрити зверху рушником і дати постояти ще 30 хвилин у теплому місці.
Відварити в підсоленій воді філе до готовності, вийняти й остудити, дрібно порізати.
Цибулю дрібно порізати і смажити на слабкому вогні в невеликій кількості олії до м’якості, додати до неї подрібнене куряче м’ясо і тушкувати разом 5-7 хвилин.
Яйця відварити, порізати, додати до м’яса, посолити й поперчити за смаком. У начинку можна додавати солодкий червоний болгарський перець.
Готове тісто вимісити й розділити на дві частини. Одну частину розкачати за формою дека.
Змастити деко олією або маргарином і акуратно перенести тісто на деко (можна за допомогою качалки – посипати тісто борошном, нещільно намотати його на качалку, перенести й розмотати).
Готову начинку рівномірно викласти на тісто, зайве тісто обрізати. Розкачати тонко другу частину тіста й розкласти її зверху начинки, защипнувши краї.
Обрізані шматочки тіста добре розкачати, порізати на тонкі смужки і прикрасити ними зверху курник. Потім зробити зверху проколи, щоб під час випікання випустити зайву вологу.
Запікати в розігрітій до +1800С духовці 35-40 хвилин.
Щоб верх був рум’яним, можна змастити курник зверху збитим яйцем, але вже після того, як він трохи сам підрум’яниться.