Хоч губами їж. Ситні і ніжні картопляні варенички з печінкою. Ох і смачні ж!
Для тіста:
- борошно – 250-300 г;
- картопля – 4-5 штуки, зварені в мундирі і очищені;
- яйце – 1 штука;
- сіль;
Для начинки:
- куряча печінка (можна додати серце, шлуночки) – 500 г;
- цибуля – 1 невелика головка;
- вершкове масло – 60 г;
- сіль і перець;
Для заправки:
- вершкове масло – 100 г;
- цибуля – 1 головка;
- нарізана зелень – 1 ст. ложка;
- мелений чорний перець;
Приготування:
Пропустіть через м’ясорубку зварену картоплю, додайте яйце, борошно, сіль і замісіть тісто (повинно відставати від рук).
Накрийте рушником і дайте трохи постояти.
Для начинки:
Обсмажте печінку на маслі з дрібно порізаною цибулькою, посоліть трохи поперчіть.
Пропустіть печінку через м’ясорубку.
Розкачайте тісто, товщиною до 3 мм, виріжте склянкою кружечки.
На кружечки викладіть начинку і заліпіть вареник.
Варіть вареники у підсоленої киплячої води близько 3 хвилин після спливання.
Заправте вареники цибулею, обсмажуйте на маслі, посипайте нарізаною зеленню і перцем.
Смачного!